headerbilde
headerbilde

Kjernekraft – luftslott eller klimaløsning?

Er det på tide å tenke nytt om en utskjelt energiform? Eller gjelder fortsatt de gamle sannhetene om kjernekraften?

07.11.2023 /

Kloden har feber og derfor må vi handle slik at vi reduserer våre utslipp av klimagasser. Ett av de mest effektive tiltakene er å erstatte fossile kilder med renere energi.

Kjernekraft kan være ett slikt alternativ, men produksjonen er på ingen måte problemfri. Varsellamper etter atomulykker har blinket rødt flere ganger de siste tiårene.

Ønsker du å få kjennskap til forskninga om sikkerhet ved nyere kjernekraftverk? Hvordan handterer man avfallet? Kommer det et kjernekraftverk i Vennesla? Dette og flere andre spørsmål vil vi søke å gi svar på under den første store nasjonale konferansen om temaet.

Arrangørene har ikke valgt side i debatten om kjernekraft. Det vi ønsker oss er en god samtale der vi med åpent og kritisk blikk kan vurdere fordeler og ulemper ved denne type energiproduksjon.

Foredragsholderne er blant de fremste ekspertene på sitt fagfelt, men dette er ingen smal fagkonferanse. Målet er å tilføre ny og oppdatert kunnskap slik av alle kan gå hjem hakket mer opplyste.

Tankesmia Pan har samarbeidet med Naturvernforbundet, Klimaalliansen og Besteforeldrenes klimaaksjon om arrangementet som gjennomføres 7. november på Biscenen til Teateret i Kristiansand.